10 september 2023

Open Monumentenweekend

Bent u ook zo benieuwd naar de verhalen achter de monumenten in uw omgeving? Dan hebben wij een leuke tip voor u: de Open Monumentendagen 2023! Dit is een uniek evenement waar u gratis kunt binnenkijken bij meer dan vierduizend monumenten in heel Nederland. U kunt er kennismaken met de geschiedenis, architectuur en cultuur van ons erfgoed. Ook kunt u genieten van speciale activiteiten, zoals rondleidingen, tentoonstellingen, workshops en optredens.

 

De Open Monumentendagen 2023 zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september. Het thema is Levend Erfgoed, oftewel de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Als lid van stichting Maasmeanders kunt u trots zijn op de diverse leden die deelnemen aan de Open Monumentendagen. Zo kunt u bijv. een bezoek brengen aan het stoomgemaal De Tuut in Appeltern, het enige nog werkende stoomgemaal in het Land van Maas en Waal.  Of u kunt een kijkje nemen bij boerderij ’t Uiversnest in Deest, een rijksmonument daterend uit ongeveer 1850, maar dat al op landkaarten uit de 13e/14e eeuw terug te vinden is, ontdek haar rijke geschiedenis! Ook in Megen en Ravenstein is een uitgebreid programma.

Er zijn nog veel meer leuke monumenten te ontdekken in de regio, dus kijk snel op de website www.openmonumentendag.nl voor het volledige programma. Ga er op uit en ontdek de vele prachtige monumenten die ons gebied rijk zijn!