Over Maasmeanders

Stichting Maasmeanders vertegenwoordigt een grote groep ondernemers uit de vrijetijdssector in het gebied aan beide kanten van de Maas. 

 

Met zo’n 80 ondernemers uit de recreatieve, toeristische en agrarische sector bestaat stichting Maasmeanders uit een gevarieerde club kleine-, middelgrote- en grote bedrijven in de Gelderse en Brabantse Maasvallei. Ondernemers hebben zich bij ons aangesloten met hetzelfde doel; Het gebied op de kaart zetten als aantrekkelijke regio voor toerisme en recreatie, met de Maas als iconisch middelpunt.

De organisatie van de pontjesdagen, waarvan de stichting Maasmeanders de aanjager is, is daarvan een mooi voorbeeld. Stichting Maasmeanders is daarnaast een plek waar leden elkaar business to business kunnen ontmoeten en vinden.

Stichting Maasmeanders heeft als doel

  • Bevorderen en ondersteunen van  marketing en promotie van het gebied als geheel door deskundige vakbekwame organisaties en initiatieven.
  • Professionaliseren en ondersteunen van de leden bij communicatie en promotie.
  • Belangen behartigen van de aangesloten leden in overlegorganen en structuren die de ontwikkelingen van het toerisme in het gebied rond de Maas bevorderen.
  • Lid worden betekent dat je op deze manier een groot aantal bedrijfsoverstijgende zaken  door ons kunt laten regelen en organiseren zoals de ontwikkeling en de marketing en  promotie van ons gebied  voor de vrijetijdsmarkt. Je belangen op het gebied van toerisme en recreatie worden op deze wijze behartigd bij de bevoegde organisaties en instanties.
 
 

M(a)asterclass social media, januari – maart 2023

 

Zowel aan de Gelderse als aan de Brabantse kant hebben ondernemers zich bij ons aangesloten met hetzelfde doel: het gebied op de kaart zetten als aantrekkelijke regio voor toerisme en recreatie, met de Maas als stralend middelpunt.

Door samenwerking bereik je meer en word je beter gehoord! Dat is goed voor het gebied als geheel en daarmee voor individuele ondernemers.
 

Wil je ook meer bereiken, meer bekendheid, meer gasten, een stem aan tafel bij gemeentes en overheden? Sparren met collega-ondernemers, een klankbord hebben of een helpende hand, meeliften op social media, kracht van het netwerk en partners als Visit Brabant en Bureau Toerisme?

Ben je een ware ambassadeur voor jouw unieke plek in de omgeving van de Maas? Dan is het lidmaatschap echt iets voor jou!

 

Fietsen en wandelen

Onze Fietsknooppuntenkaart is een begrip in de regio. Als lid krijg je deze gratis en kun je deze meegeven aan je bezoekers en gasten.

Via Wandelnet kun je eigen routes maken met begin-en eindpunt bij je bedrijf. Ook de struinrolstoel is via onze leden te huren.

Maasmeanders is medeorganisator van de Pontjesdagen, ook hiervoor wordt jaarlijks een speciale kaart uitgebracht met alle leden en toeristische highlights erop.

 
 

De Firma Streek

De Firma Streek is sinds 2021 gevestigd in het centrum van Oss. Hier worden lokale bedrijven gepromoot en streekproducten verkocht. Maasmeanders is nauw betrokken bij dit initiatief. Ook Toeristisch Informatie-punt Oss (TIO) is in de streek-winkel gevestigd. Zij verzorgen o.a. arrangementen.

 

Voordelen
lidmaatschap
Maasmeanders

Lid worden
  • Wil je ook meer bekendheid, meer gasten of meer omzet?
  • Een stem aan tafel bij overheden en andere partners?
  • Sparren met collega ondernemers, een klankbord hebben of een helpende hand?
  • Meeliften op de social media-kracht van het netwerk en partners als Visit Brabant en bureau Toerisme?
  • Ben je een ware ambassadeur voor jouw unieke plek in de buurt van de Maas?

Dan is het lidmaatschap echt iets voor jou!