Toeristische platforms zetten bierbrouwerijen in de schijnwerpers

De mooiste ambachtelijke brouwerijen uit de regio en de mooiste verhalen zijn nu op één plek samengebracht om het inwoners en bezoekers nog makkelijker te maken deze leuke plekjes en brouwerijen te bezoeken.

 

Themapagina’s over bierbrouwerijen

Het voorjaar is begonnen, de eerste volle terrassen van het seizoen zijn een feit. En, op de hopvelden in de regio schieten de eerste hopscheuten uit de grond. In september is er weer een verse hopoogst voor de bierbrouwers. Brabant telt de meeste brouwerijen van ons land. Ook in de gemeenten Oss, Meierijstad en Maashorst zijn bevlogen bierbrouwers actief. De toeristische websites Explore Maashorst, Bezoek Meierijstad en Tref het in Oss ontwikkelden gezamenlijk drie themapagina’s vol aansprekende verhalen en activiteiten rondom ambachtelijk bierbrouwen.

 

 

 

Eropuit in de streek
Natuurlijk bieden de drie toeristische websites ook toepasselijke uit-tips. Denk bijvoorbeeld aan rondleidingen bij brouwers, excursies door het hopveld, proeverijen met ervaren biersommeliers en een hop & hap tour op de fiets. Er zijn volop mogelijkheden om het eeuwenoude ambacht en de streekbieren te beleven. Laat je verrassen door de verhalen en het aanbod van de lokale smaakmakers op Explore Maashorst, Bezoek Meierijstad en Tref het in Oss. De websites bieden volop informatie voor bewoners en bezoekers die eropuit willen. Wat zou een leuk uitstapje zijn voor jouw gasten?

 
 

Ook DTV besteedde aandacht aan het ambachtelijk bierbrouwen. In het item hierover is een mooi plekje ingeruimd voor Maasmeander-lid Wilskracht uit Ravenstein. Kijk het item hier terug.

Op de site worden verschillende brouwerijen uit deze en omliggende regio’s uitgelicht zoals Bierbrouwerij Oijen,  brouwerij Thissen en de Muifelbrouwerij.