Project Meanderende Maas gaat de volgende fase in

Op 9 juli tekenden verschillende partijen die werken aan het project Meanderende Maas de Bestuurlijke overeenkomst (BOK-realisatiefase) en de Realisatie overeenkomst (ROK) met aannemer Boskalis.

 

Belangrijke mijlpaal

In Acropolis in Megen ging gespreksleider Theo Verbruggen in gesprek met Mario Jacobs, als voorzitter van de Stuurgroep namens alle betrokken overheidspartners. Daarnaast met Maar van Oord (Directeur Operations Boskalis Nederland) en met bewoner en ondernemer in het gebied Hans de Groot (eigenaar tuincamping Megen).

Daarna werden bij de karakteristieke ‘Lulboom’ in Megen de documenten ondertekend. De officiële ondertekening van beide overeenkomsten is een belangrijke mijlpaal voor het project. Hiermee wordt namelijk het fiat gegeven voor de start van de realisatiefase en daarmee de werkzaamheden die eind 2024 gaan starten. Ook wordt hiermee de plan-uitwerkingsfase afgesloten.

Naast de documenten werd ook een handtekening gezet op een speciaal kleitableau, vervaardigd van klei uit de Maas.

Lees hier het artikel op DTV van 9 juli 2024

 

 

 

Wat gaan we merken van de uitvoering

Met de realisatiefase gaan de werkzaamheden meer opvallen in het gebied en kan er overlast ontstaan voor ondernemers en bewoners. De uitvoeringsfase gaat in elk geval 3 jaar duren, daarna zal het nog enige tijd duren voor alles is afgerond. VOldens de huidige planning zou dat in 2030 het geval moeten zijn.

Video over definitief ontwerp Meanderende Maas (youtube.com)