Pontjesdagen 2024

In het stralende voorjaar van 2024 worden de oevers van de Maas op magische wijze verlicht door de sprankelende sfeer van de Pontjesdagen. Dit jaarlijkse terugkerende evenement in het 2de weekend van mei, doordrenkt van historie en lokale charme, brengt de gemeenschap samen in de regio en op de betoverende dijken. De pittoreske pontjes vormen de stille schakels tussen de gebieden aan weerszijden van de Maas, alwaar het barst van de gezelligheid en levendigheid.

 

Groter dan ooit

Stichting Maasmeanders is één van de organisatoren achter het evenement en dit jaar gaan we nog grootser uitpakken. Meld je ook aan als deelnemend bedrijf en organiseer je eigen activiteit. Zo wordt er bijvoorbeeld in Ravenstein een kunst- en ambacht fietsroute gelanceerd en is er in Hanzestad Maasbommel een streekmarkt. Aangeleverde evenementen/stukken zullen worden meegenomen in de promotiecampagne door Maasmeanders. Stuur je mail aan info@maasmeanders.nl en laat kom vast in de stemming op de themawebsite over de Pontjesdagen die de komende tijd steeds verder gevuld zal gaan worden,

Ziet u het ook al helemaal voor u? Zet dan de Pontjesdagen 2024 alvast in de agenda op 10, 11 en 12 mei!
 
 

Factor 3

Nieuw dit jaar is de factor 3:

    1. De pontjesdagen zullen 3 dagen duren, van vrijdag t/m zondag, in plaats van voorheen 2. Dit maakt dus ook 3-daagse arrangementen mogelijk voor bezoekers aan het gebied die al zigzaggend over de Maas diverse gebieden zullen gaan verkennen.

    1. De pontjesdagen zullen in 3 talen gepromoot gaan worden. Naast de Nederlandse markt zal ook de Duitse en Belgische markt bediend worden.

    1. Er zal deze editie gewerkt gaan worden met digitale kaartjes waarbij, naast wandelaars en fietsers, ook auto’s kunnen deelnemen c.q. korting gaan krijgen.

Door de Maasmeanders is een 3x zo groot budget beschikbaar gesteld zodat o.a. bovenstaande punten kwalitatief uitgevoerd kunnen gaan worden.

Er volgt nog een informatieavond voor zowel leden als niet-leden omtrent de Pontjesdagen. Tijdens deze avond vindt tevens de Maasmeanders ALV plaats. De uitnodiging hiervoor volgt nog.