Even voorstellen… Jurgen Verhoeven van Brasserie en Feesterij ’t Vunderke

Samen met Loes Verhoeven runt Jurgen al 11 jaar Brasserie L’eglise & Feesterij ’t Vunderke in Macharen.

 

Wat maakt jullie bedrijf ’t Vunderke bijzonder?

Bijzonder? Dat is minder belangrijk, het moet gewoon goed zijn! Geen overdreven poespas, maar wel goed. Dat was eerst onze slogan en dat is het eigenlijk nog steeds. Gewoon goed staat bij ons hoog in het vandaal, een vertrouwd concept willen we uitstralen voor iedereen, jong en oud. Modern maar altijd in het oog houdende hoe we zelf zouden willen worden verwend bij een lekker etentje of een feestje.

 

Wat is op het moment de grootste uitdaging voor jullie?

Jurgen hoeft daar niet lang over na te denken : “Ons personeel en team bij elkaar houden.” Het is erg lastig de personele bezetting rond te krijgen, gelukkig hebben ze een groot team van maar liefs 35 personen. Door een persoonlijke benadering lukt het vaak toch dalles weer geregeld te krijgen. Verder proberen ze tussen het personeel in te staan en ook het contact leggen gaat vaak via alle sociaal media kanalen van deze moderne tijd.  Voor de jongeren binnen het bedrijf is er soms ook contact met de ouders en er wordt rekening gehouden met school.

En mocht de personele bezetting toch onverhoopt niet op orde zijn, wordt er anders gewerkt en met een kleiner opengesteld gedeelte om toch met dezelfde service te kunnen bedienen. Want het gastheerschap dat vinden zij erg belangrijk. Er moet rust en overzicht zijn, zodat de gasten heerlijk kunnen genieten. Met minder bezetting nog steeds goed voor onze gasten.

 

Wat is jullie het meeste tegengevallen bij overnemen van het bedrijf?

Heel kort heeft er een schnitzel restaurant in ’t Vunderke gezeten. Daar hebben we best veel last van gehad. Ondanks het maar 9 maanden was moesten we heel wat extra PR werkzaamheden moeten doen om het vertrouwde concept, Feesterij ’t Vunderke en Brasserie Légalise  weer op de kaart te zetten en de schnitzels van toen te doen vergeten, maar het is gelukt!

 

 

 

Waar droom je zakelijk gezien van?

Jurgen denkt……. en lacht……. Ja hij heeft nog een droom om een 2e locatie te beginnen, maar dan in de vorm van een echte uitgangsgelegenheid voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Er is veel behoefte aan bij jongeren en hij zou graag daar in willen springen. Probleem is wel dat er zoveel regels zijn waar een uitgaanslocatie aan moet voldoen en ook de juiste bereikbaarheid is erg belangrijk. En Jurgen  hij realiseert zich ook dat er op het moment andere genotsmiddelen zijn bij het uitgaan en ook  het thuis indrinken maakt het commercieel lastig in deze tak gezien de hoge kosten van beveiliging, acts en DJ’s. Allemaal issues die de uitgaanspuzzel nu nog niet compleet maken om zijn droom waar te maken. Ander puntje is dat zijn vrouw Loes andere dromen koestert, zij zou later liever een idyllisch en rustig gelegen B&B willen uitbaten. Het is toekomstmuziek en dromen staat vrij. Voorlopig zijn ze nog lekker druk met ’t Vunderke!

Meer weten: www.vunderke.nl